Ana Sayfa Dünya Belçika, Avrupa’da Motorlu Taşıt Vergilerinde Birinci Sırada

    Belçika, Avrupa’da Motorlu Taşıt Vergilerinde Birinci Sırada

    594
    0

    Avrupa Otomobil Üreticiler Birliği (ACEA) tarafından hazırlanan ve 13 Avrupa ülkesinin karşılaştırıldığı  çalışmaya göre, araç satışında alınan KDV, satış vergisi, tescil vergisi ile mülkiyet ve yakıt vergileri dahil motorlu taşıt vergileri toplamında, Belçika araç başına yıllık ortalama 3.187 Avro vergi tutarı ile birinci sırada yer alıyor.

    Belçika’yı 2.678 Avro ile Avusturya ve 2.523 Avro ile Finlandiya takip ederken, en düşük vergiler ise araç başına yıllık verginin sırasıyla 1.264 Avro ve 1.068 Avro olduğu Yunanistan ve İspanya’da bulunuyor.

    Toplam motorlu taşıt vergi gelirlerinde Almanya 99,9 milyar Avro ve Fransa 86,4 milyar Avro ile ilk sıralarda yer alırken, 13 ülkenin motorlu taşıt vergi gelirleri yıllık 398,4 milyar Avro’ya ulaşmaktadır.

    2021’in ilk çeyreği itibariyle AB’de satılan tüm yeni arabaların yaklaşık %14’ünün elektrikle şarj edilebilir araçlar olduğunu belirten ACEA Genel Müdürü Eric-Mark Huitema, elektrikli araç satışlarındaki hızlı büyümeyi karşılamak için, söz konusu vergi  gelirlerinin  şu anda ihtiyaç duyulan araç şarj altyapısının finansmanında kullanılmasının gerektiğini ifade etmektedir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / RTL Belgium
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye 2021 yılının ilk 3 ayında toplam 2 milyon 689 bin 986 ziyaretçiyi ağırladı
    Sonraki İçerikAdalet Bakanlığı Kovid-19 salgını sürecinde adalet hizmetlerini kesintisiz bir şekilde sürdürmesi dolayısıyla Birleşmiş Milletler tarafından ödüle layık görüldü

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz