Ana Sayfa Çalışma Hayatı Bekar olan kişilere aile zammı adı altında yapılacak ödemelerde sigorta primi kesintisi...

    Bekar olan kişilere aile zammı adı altında yapılacak ödemelerde sigorta primi kesintisi yapılacak mı?

    394
    0

    Mükellefimiz aile zammı ( yardımı ) adı altında personellerine ödeme yapacak. Ödeme yapacağı rakam ise asgari ücretin %10 kadar olacaktır. Asgari ücretin % 10 sgk dan muaf tutuluyor yalnız genelge de ”Sigortalılara aile zammı adı altında yapılacak ödemelerin, sigortalının hizmet akdinin devam etmesi şartıyla fiilen çalışmasının olup olmadığı üzerinde durulmaksızın, sigortalının eşinin Kanuna tabi zorunlu sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışmaması ve Kurumdan gelir veyahut aylık almaması durumunda, 16 yaşından büyükler için belirlenen aylık asgari ücretin %10’u,” ‘BU DURUMDA BEKAR OLAN KİŞİLERE AİLE ZAMMI ADI ALTINDA YAPILACAK ÖDEMELERDE SİGORTA PRİMİ KESİNTİSİ YAPILACAK MI ?

    Aile Yardımı da çocuk yardımı gibi zorunlu ödenen bir yardım değildir. Adından da anlaşıldığı üzere işçinin ailesine karşılık verilir.

    Ancak iş sözleşmeleri ile hükümlere bağlanmışsa işverenin ödeme zorunluluğu bulunmaktadır. İşverence işçiye aile yardımı adı altında ödenen yardımların SGK primlerinde istisnası bulunmasına rağmen gelir vergisi matrahından indirimi yalnızca memurlara ödenen yardımlar için geçerlidir. Özel sektör çalışanları için ödenen aile yardımları gelir vergisi matrahına dâhildir, herhangi bir gelir vergisi indirimi söz konusu değildir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikA.Ş. Yönetim Kurulunda meydana gelen değişikliklerin vergi dairesine kurumlar vergisi beyannamesinde bildirilmesi yeterli midir?
    Sonraki İçerikKuyumcu iade edeceği altını alış fiyatından mı iade etmeli?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz