Ana Sayfa Muhasebe Bedelsiz ürün tesliminin muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?

    Bedelsiz ürün tesliminin muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?

    numune ve tanıtım amaçlı gönderilen ürünler pazarlama satış giderlerine atılabilir.

    887
    0
    Yurtdışına 380 euroya bedelsiz ürün gönderdik. Bu faturanın muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?

    Mal numune ve tanıtım amaçlı gönderilmiş ise 760 (B), 153 (A) olarak kayıt yapılır.


    Akaryakıt istasyonunun marketine promosyon eşantiyon ürünler 100 tane çakmak bırakılmaktadır. Bu ürünleri hediye olarak dağıtmak yerine müşteriye satışını yapabilir miyiz?

    Faturasız irsaliyesiz mal almak kayıt dışı işlem yapmaktır. Bedelsiz de olsa fatura olması gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTelafi edici verginin şirketin KDV iade alacağından mahsup edilip edilemeyeceği
    Sonraki İçerikİthal edilerek yurt içinde satılan mallar için ödenen royalti bedelleri üzerinden sorumlu sıfatıyla KDV beyan edilecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz