Ana Sayfa SGK Bedelli askerlik yapan personellerimizi ücretsiz izinde gösterebilir miyiz?

    Bedelli askerlik yapan personellerimizi ücretsiz izinde gösterebilir miyiz?

    Bedelli askerlik yapan çalışan ücretsiz izinde gösterilebilir mi?

    1173
    0

    Bedelli askerlik yapacak olan bir çalışanımızın çıkış işlemini yapmadan ücretsiz izin vermemizde herhangi bir yasal engel var mıdır?

    Ücretsiz izin işçi ile işveren arasında yazılı ve imzalı olarak düzenlenmişse işçinin bu izne çıkmasında hiçbir yasal engel bulunmamaktadır.

    11 Ağustos’ta bir işçimiz iş kazası geçirdi 25 Ağustos’a kadar istirahat raporu aldı. 26 Ağustos’ta iş başı yapması lazımdı. Fakat kendini iyi hissetmiyorum diye 4 Eylül’de iş başı yapacaktır. Bordroyu yaparken ağustos ayından 11 gün gösterip 20 gün eksik göstereceğim. Eksik gün sebebi birden fazla kodu mu olması gerekiyor?

    Rapor ve belgesi olmayan günler için işçiden yazılı imzalı ücretsiz izin belgesi almanız halinde 12 birden fazla neden seçilmelidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikServis taşımacılığında uygulanacak KDV oranı ne oldu?
    Sonraki İçerikKurumlar Vergisine göre birleşmenin özel bir türü olan Devir

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz