Ana Sayfa Vergi Bedel alınmayan poşet ve koliler için gekap beyannamesi bildiriminde bulunmalı mıyız?

    Bedel alınmayan poşet ve koliler için gekap beyannamesi bildiriminde bulunmalı mıyız?

    516
    0

    Matbaa firması faturalı aldığı poşet ve karton kolileri müşteriye ürünü içine koyarak teslim ediyor. Poşet ve koli için ücret almıyor. Bunları da gekap olarak beyan etmemiz gerekiyor mu?

    Bedel alınmayan poşet ve koli için gekap beyannamesi verilecektir. Eczaneler gekap beyannamesi verecektir. Para ile satılmayan poşet veya ambalaj malzemesi için gekap beyanname verilir.

    2020’den önce ithal edilen ürünlerin (Stoktaki ürünler) Gekap hesaplaması, 2020 yılında satışına (piyasaya sürülmesi) göre mi hesaplanmalıdır?

    Evet. Piyasaya satışı esnasında kullanılan ambalaj malzemeleri için güncel vergi oranlarında bildirim yapılacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBir firma 1003a ve 1003b ile muhtasar prim beyannamelerini gönderebilir mi?
    Sonraki İçerikDoktorlar ve avukatlar gekap beyannamesi vermeli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz