Ana Sayfa Haberler BDDK’dan taksit açıklaması

BDDK’dan taksit açıklaması

777
0

Banka ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yapılan değişiklikle kredi kartı ve nakit harcamalarında taksitlendirme süresi ile ilgili madde yeniden düzenlendi.

Bu kapsamda kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerde taksitlendirme süreleri Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığının görüşü alınarak kurul tarafından kararlaştırılacak.

“Kurumsal kredi kartları ile mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi 9 ayı geçemez” maddesi Yönetmelikten kaldırıldı.

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Eski taksit sayıları geçerli. Kurul’a yetki alındı, orada daha hızlı olmak açısından. Kurul, eski yönetmelikteki taksit sayıları aynı olacak şekilde kararını aldı ve bugün Türkiye Bankalar Birliği ve Katılım Bankaları Birliği’ne gönderim yapıldı. Basına da duyurusu yapılacak.”

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVefat eden mükellefin SMMM sözleşmesi ne zaman iptal edilmelidir?
Sonraki İçerikBrexit’in ağır sonuçlarından biri daha

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz