Ana Sayfa Haberler BDDK’dan kredi yönetmelik taslağında değişiklik

BDDK’dan kredi yönetmelik taslağında değişiklik

686
0

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı’nı internet sitesinde yayımladı.

Taslağa göre, yönetmeliğin 3’üncü maddesine “Satıcı: Yönetmeliğin 19’uncu maddesinin birinci fıkrasında sayılan yöntemlere dayalı finansmana konu mal, hak ve hizmeti satan, sağlayan, üreten, kiralayan ve/veya dağıtan gerçek ya da tüzel kişiyi” tanımı eklendi.

Kredi sınırlamalarına tabi olmayan işlemlerini düzenleyen 16’ncı maddenin birinci fıkrasının (c) bendi ise “Sermayesinin çoğunluğu ayrı ayrı veya birlikte Hazineye, Özelleştirme İdaresi Başkanlığına, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ’ye ve diğer genel bütçeli dairelere ait bankalara kullandırılan krediler” şeklinde değiştirildi.

Yönetmeliğin 16’ncı maddesine “Bankanın dahil olduğu risk grubuna kullandırılan kredilerin hesabında 19’uncu maddede belirtilen finansman ortaklıkları dikkate alınmaz.” şeklindeki ikinci fıkra eklendi.

Katılım bankalarının finansman sağlama yöntemlerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen 19’uncu maddede de değişiklik yapıldı.

 


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikYaşlılık aylığı artıyor!
Sonraki İçerikOPEC petrol kararını verdi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz