Ana Sayfa Çalışma Hayatı Bayramlarda ve resmi tatil günlerinde mesai nasıl hesaplanır?

    Bayramlarda ve resmi tatil günlerinde mesai nasıl hesaplanır?

    974
    0

    Bayram mesaisi nasıl hesaplanır?

    4857 sayılı iş kanunumuza göre bu çalışmanın ücreti belirlenmektedir.

    Madde 47- Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere, kanunlarda ulusal bayram ve genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmazlarsa, bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücretleri tam olarak, tatil yapmayarak çalışırlarsa ayrıca çalışılan her gün için bir günlük ücreti ödenir.

    Bayram mesaisi hesaplamasında günlüğü 100 TL olan bir personel bayramda 1 gün çalışmış ise 100+100=200 TL mi alacak yoksa yüzde %100 mesai neticesinde 100+100+100=300 TL’mi almalıdır?

    Bayramda yani resmi tatillerde çalışan işçiye 1 günlük ücreti ilave edilerek ödeme 4857 sayılı iş kanunu 47. maddeye göre yapılır.

    Günlük ücret: 100 TL ise bayramda çalışılırsa 200 TL ödenir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanacak olan firmalar ilgili ayda başka Sigorta teşvikinden faydalanabilir mi?
    Sonraki İçerik7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanan personellerin SGK bildirimi nasıl yapılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz