Ana Sayfa Vergi Bayiler ana satıcının POS cihazı ile tahsilat yapabilir mi?

    Bayiler ana satıcının POS cihazı ile tahsilat yapabilir mi?

    314
    0

    Pazarlama şirketi olarak yurt içinden ve yurt dışından bir çok markanın distribütörüyüz. Çok fazla bayiimiz bulunmakta olup bayiler üzerinden satış ve dağıtımı gerçekleştirmekteyiz. Sorum şu şekilde; Ürünlerin satışını biz ana firma olarak yapıyoruz, bayiiler bizim pos cihazımızı kullanarak bizim adımıza tahsilat yapabilirler mi?

    Düşündüğünüz gibi işlem olmaz. Malı bayinize satacaksınız, bayi kendi pos cihazı ile tahsilat yapak. Ancak bayi değil de şube olur ise sizin POS cihazınız kullanılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7421 sayılı kanun ile “vergi usul kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun
    Sonraki İçerikMülk sahibi yerine mahkemeye ödenen kira bedeli için muhtasar beyannamede kimin bilgilerine yer vereceğiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz