Ana Sayfa Muhasebe Başka bir firmanın ürünlerini kendi aracında nakil edecek firmalar nasıl bir belge...

    Başka bir firmanın ürünlerini kendi aracında nakil edecek firmalar nasıl bir belge düzenlemelidir?

    Kendi ürünlerinin yanında başkalarının da ürünlerinin taşınması durumunda taşıma irsaliyesi düzenlenmeli midir?, Tedarikçiden alınan mal tedarikçinin sevk irsaliyesi ile direkt müşteriye gönderilirse ayrıca irsaliye kesilmesine gerek var mıdır?,

    616
    0

    Asıl faaliyeti hurda alım satımı olan gerçek kişi mükellef aynı zamanda kendi aracıyla başka firmalara ait hurdalarında taşımasını yapmak istiyor. Bu durumda firmaların düzenlediği irsaliye ile bu malları taşıyıp sonrasında nakliye faturası düzenlemesi yeterli midir yoksa kendisi ayrıca taşıma irsaliyesi mi düzenlemeli?

    Taşıma irsaliyesi düzenlenecektir.

    Ağır tonajlı inşaat malzemesi alış satışı yapan firmam alış yaptığı firmadan malı direkt olarak satış yaptığı firmaya göndertmekte, alış yaptığı firmada malı mükellef adına fatura ve irsaliye (İrsaliye adresi teslim firma adresidir.) kesmektedir. Alış faturası eline gelince direkt satış yapılan firmaya fatura tutarı toplamı kesilmektedir. Burada mükellefim nakliye yapmamakta ve irsaliye düzenlememektedir. Fatura keserken izlememiz gereken yol nedir. İrsaliye kesmediğimiz için problem yaşanır mı bi nevi aracılık yapılıyor sonuçta fatura da yapmamız gereken bir açıklama var mıdır?

    Sevk irsaliyesindeki(e-irsaliye) maksat malın bir yerden başka yere taşınmasında kullanılan belgedir. Satıcı alıcının gösterdiği adrese malı göndermesi halinde irsaliye üzerine malın teslim edildiği adres yazılır ve işlem son erer .Sizin ayrıca e-irsaliye düzenlemeniz gerekmez.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-maden uygulamasının devreye alınmasıyla 22 bin 200 maden ruhsatının iş ve işlemleri e-devlet üzerinden yapıldı
    Sonraki İçerikDış ticaret hacmi Ağustos ayında %8,52 artarak 31 milyar 239 milyon dolar seviyesine yükseldi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz