Ana Sayfa Vergi Basit usule tabi mükelleflerin yanında çalışan kişiler sigortalarını kendileri mi öder?

    Basit usule tabi mükelleflerin yanında çalışan kişiler sigortalarını kendileri mi öder?

    Basit usule tabi mükellefler e-arşiv fatura keser mi?, Basit usule tabi mükellefler 5 Bin ve 30 Bin TL sınırına göre e-arşiv fatura düzenleyecek mi? Basit usule tabi olanların yanında çalışanların ücretlerinden/maaşlarından vergi kesilir mi? Bu vergiyi ödemekle sorumlu kişi işveren mi yoksa çalışan mıdır?

    844
    0

    Basit usule tabi mükellefin yanında çalışanın vergilendirilmesi nasıl olur? Çalışan sigortasını kendi mi öder?

    Basit usulde vergilendirilen mükelleflerin yanında çalışanların ücretleri için GVK 64/1. maddesine göre vergilendirilir. Vergi hesaplaması ise; yine GVK 118. maddesine göre yapılır.

    Hesaplanan vergi çalışan tarafından ikametinin bağlı olduğu VD bildirilir ve ödemesi çalışan tarafından ödenir.

    Basit usül mükelleflerde GİB e arşiv fatura dilerlerse kesebilirler mi. 5.000/30.000 TL turalarda ise kesme zorunluluğu basit usül mükellefe de var mıdır?

    Basit usulde vergilendirilen mükelleflerde e-arşiv fatura düzenler.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİthalatta ödenen ÖTV direkt olarak gider yazılabilir mi?
    Sonraki İçerikGerçek kişiler gayrimenkul satış istisnasından faydalanmak için gayrimenkullerini en az kaç yıl ellerinde bulundurmak zorundadır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz