Ana Sayfa Muhasebe Basit usule tabi mükelleflerin KDV mükellefiyeti açık mıdır?

Basit usule tabi mükelleflerin KDV mükellefiyeti açık mıdır?

927
0

Basit usulden alınan faturalarda gerçek usule tabi mükellefler KDV indirim konusu yapabilir mi?

Basit usulde vergi mükellefleri KDV mükellefi değildir. KDV indirilmez

 

05/08/2020 tarihine kadar taksicilik işinden dolayı basit usul mükellefi olan bir kişiye (şahıs) bu tarihten itibaren emlak işinden dolayı gerçek usul gelir vergisi mükellefiyeti açtım. Maliye yeni işten dolayı açılış yaparken eski basit usul mükellefiyeti kapattı. Bu mükellefin taksicilik işiyle ilgili 05/08/2020 tarihinden itibaren yapması gerekenler nelerdir acaba?

Taksi için Anlaşmalı matbaadan fatura ve PSF bastırılır ve belgelerde KDV hesaplanır.

Esnaf odasının fişleri kullanılmaz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2019 yılından 2020 yılına sarkan binek otomobillerin sigorta giderleri için gider kısıtlaması uygulamalı mıyız?
Sonraki İçerikHasılat esaslı vergilendirmeye tabi mükellefler geçici vergi beyannamelerini nasıl bildirmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz