Ana Sayfa Muhasebe Basit usule tabi mükelleflere düzenlenen faturalarda KDV olmalı mıdır?

    Basit usule tabi mükelleflere düzenlenen faturalarda KDV olmalı mıdır?

    752
    0

    Basit usul olan müşteriye fatura düzenlerken KDV’siz mi düzenlememiz gerekiyor?

    Basit usulde vergilendirilen mükelleflerin mal ve hizmet teslimleri KDV’den istisnadır.

    Basit usulde vergilendirilen mükellefler aldıkları mal ve hizmetlere KDV öder.

    Düzenleyeceğiniz faturada KDV hesaplayacaksınız.

    Basit usule tabi bir mükellef lazer kesim işi Ahşaptan çerçeve ve ahşaptan diğer eşyaların imalatını yapmaktadır. Yaptığı ürünleri bazı aracı internet sayfaları ile (trendyol gibi) satışa sunmaya hazırlanmaktadır. Sormak istediğim konu direkt kendi internet sayfası olup da satış yapmadığı için ‘İnternet üzerinden alım-satım faaliyetleri gerçekleştirenler basit usulde vergilendirmeden faydalanamazlar’ tabiri bu mükellef için geçerli midir?

    Bahsettiğiniz mükellef Gerçek usulde vergilendirilmesi gerekir. Basit usul şartları ihlal edilmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖzbekistan’da Girişimciliği Destekleme Devlet Fonu ile ihracatçılara ihracat öncesi finansman kredileri için %50’ye varan oranda destek verilecek
    Sonraki İçerikTürkiye Avrupa’nın 6.ncı, dünyanın 8.nci Yüksek Hızlı Tren işletmecisi oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz