Ana Sayfa Muhasebe Basit usule tabi mükellefler e-Arşiv Fatura düzenleyebilir mi?

    Basit usule tabi mükellefler e-Arşiv Fatura düzenleyebilir mi?

    3747
    0

    Basit usul mükellefler de GİB üzerinden e-arşiv fatura dilerlerse kesebilirler mi? 5.000/30.000 TL turalarda ise kesme zorunluluğu basit usul mükellefe de var mıdır?

    Basit usulde vergilendirilen mükellefler de e-arşiv fatura düzenler. Dilerse değil limitlere göre zorunludur.

    Araç alım satımı yapan mükellefim sattığı aracı e-arşiv portalı üzerinden 26.08.2020 tarihinde ltd şirkete keseceğine sehven şahıs olarak firma sahibine kesmiştir. İlgili fatura için nasıl bir yol izlemeliyim?

    Yanlış düzenlenen Faturanın çıktısını alıp üzerine iptal yazıp kayıtlar almayın yanlış düzenlenen faturayı saklayınız. Yeni faturayı düzenleyiniz. (Müşteriye gönderilmiş ise kayda almaması gerektiğini yazı ile bildirirsiniz.)


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPara Politikası Kurulu bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının %8,25’ten %10,25’e yükseltilmesine karar verdi
    Sonraki İçerikMUHSGK’nın Verilmesinde Sıkça Karşılaşılan Sorunlar ve Cevapları

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz