Ana Sayfa Muhasebe Basit usule tabi mükellefler e-arşiv fatura düzenleyebilir mi?

    Basit usule tabi mükellefler e-arşiv fatura düzenleyebilir mi?

    Şubeler arası mal sevkiyatı  için e-irsaliye düzenlemek zorunda mıyız?, Basit Usule tabi vergi mükellefleri e-arşiv fatura düzenleyecek mi?,

    808
    0

    Basit usül mükelleflerde GİB şifreleri ile e-arşiv faturalarını kesebilirler mi?

    E-arşiv fatura uygulaması 5 bin TL ve 30 bin TL üzeri faturalar için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın bu portalını kullanabilirler.

    Merkezimiz İstanbul’da ve e-fatura kullanıcısıyız. Bursa’da mükellefiyetsiz şube açacağız.

    Tüm fatura işlemleri merkezden yönetilecek. Şubeden mal sevkiyatı yapıldığı anda irsaliye merkezden kesilerek şubeye mail atılacak. Şubedekiler çıktısını alarak malı sevk edeceklerdir. Daha sonra da e-faturası düzenlenecektir. Bu işlem doğru mudur?

    Şubeler Arası Mal Sevkiyatında e-İrsaliye Düzenlenmesi İşletmenin şubeleri arasında yapılan mal sevkiyatlarında da sevk irsaliyesi düzenlenmesi gereği bulunduğundan, uygulamaya kayıtlı kullanıcıların kendi işyerleri arasında gerçekleştireceği mal sevkiyatlarına ilişkin olarak e-İrsaliye düzenlenmesi gerekmektedir. Bu durumda malı gönderen ve alan bilgileri olarak aynı mükellefiyet bilgilerine yer verilecek olup, malın teslimat adresi e-İrsaliye üzerinde ilgili alana girilecektir. Eğer e-irsaliyeniz önce düzenlenip faturanız sonra düzenlenecekse mutlaka faturanın açıklama kısmına ilgili irsaliye numarasının yazılması gereklidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYasal süresinde beyan edilmeyen e-defteri nasıl beyan edebiliriz?
    Sonraki İçerikNakliye işlemlerinde tevkifat oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz