Ana Sayfa Vergi Basit usule tabi işletmeler defter beyan sistemine evraklarını hangi sıklıkla girmelidir?

    Basit usule tabi işletmeler defter beyan sistemine evraklarını hangi sıklıkla girmelidir?

    İşletme defterine tabi mükellef ikinci bir iş açarsa ayrı defter mi tutmalıdır? İşletme defterine tabi olanlar şubeler için ayrı defter tutmalı mıdır?

    899
    0

    Giyim ev tekstil ürünleri tamir ve bakımı işi ile iştigal edecek bir basit usül mükellefin açılış işlemini yaptım. Basit usule tabi mükelleflerin belgeleri 3 er aylık dönemlerde defter beyana giriliyormuş. Dilersek her ay da girebilir miyiz? Gelirlerimiz için fatura mı kullanmalıyız yoksa yazar kasa fişi mi kullanmalıyız? Muhasebe ücreti için keseceğim smm stopaj olacak mı?

    -3 aylık dönemler halinde girilir. Aylık girilmesinde sakınca yoktur. 

    -Basit usulde vergilendirilen mükellefler için ÖKC kullanımı zorunlu değildir.

    -E-smm de GV stopajı yapılmaz sadece KDV hesaplanır.

    Basit Usule tabi olmanın özel ve genel şartları nedir

    ———————————- o ————————————-

    Bir mükellefim oto yıkama faaliyeti dışında başka bir yerde oto kiralama kolunda da işyeri açarak faaliyet yapmak istiyor. Bu 2.iş kolunu şube olarak mı yoksa yeni işyeri açılışı olarak mı bildirmeliyiz?

    Farklı iş kolu da olsa mükellef isterse iki işini de aynı defterden takip edebilir dilerse ayrı işletme açabilir. Aynı mükellefiyet de iki işi yapmak isterse vergi dairesine bilgi vererek şube açılışı yapılması gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMükellefiyet Kaydının Analiz ve Değerlendirme Sonuçlarına Bağlı Olarak Terkininin Usul ve Esasları Açıklandı
    Sonraki İçerikCOVID-19 Riski Sebebiyle İzolasyonda Olan Çalışanlar Hastaneye Gitmelerine Gerek Kalmaksızın İş Göremezlik Ödeneği Alacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz