Ana Sayfa Vergi Basit usule tabi bir kişiye ait personelin SGK bildirimi nasıl yapılır?

    Basit usule tabi bir kişiye ait personelin SGK bildirimi nasıl yapılır?

    Diğer ücretler üzerinden kesilen vergiler ve ödemesi

    494
    0

    Basit usul mükelleflerin personele ait gelir vergisini, muhtasar prim hizmet beyannamesinde göstermemiz gerekmekte midir. Konuyla ilgili bilgi alabilirmiyim?

    Basit usulde çalışan için muhtasar prim beyannamesinin sadece sgk kısmı doldurulur. Düzenlenecek bordroda vergi kesintisi yapılmaz. Basit usul mükellefin yanında çalışanların vergilemesi gvk 64. Ve 118. Maddeye göre yapılır. 

    Çalışan ikametinin olduğu yerdeki müracaat ederek vergilemesini kendisi yaptırır. 

    Gvk 645 ve 118. Maddeyi inceleyiniz.

     193 – GELİR VERGİSİ KANUNU

    Kanun No – Kabul Tarihi: 193 – 31/12/1960 

    Diğer (*) Ücretler Üzerinden Tahakkuk Eden Vergilerde Ödeme

    Madde 118

    (202 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesiyle değişen madde) (4369 sayılı Kanunun 81/C-17’inci maddeleri ile değişen ibare Yürürlük; 1.1.999) Diğer ücretlerin vergisi:(**)

    1. Öteden beri işe devam edenlerde, yıllık verginin yarısı takvim yılının ikinci, diğer yarısı sekizinci ayında;

    2. (4369 sayılı Kanunun 81/C-15 inci maddesiyle değişen ibare Yürürlük; 1.1.1999) Takvim yılının (***) birinci yarısı içinde işe başlayanlarda, yıllık verginin yarısı verginin karneye yazıldığı ayda; diğer yarısı takvim yılının sekizinci ayında;

    3. (4369 sayılı Kanunun 81/C-15 inci maddesiyle değişen ibare Yürürlük; 1.1.1999) Takvim yılının (****) ikinci yarısı içinde işe başlayanlarda, verginin karneye yazıldığı ayda;

    Ödenir.


    Kaynak: ismmmo,Gelir Vergisi Kanunu
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPandemi nedeniyle işe alındığı tarihten itibaren 2 ay çalışan bir personel kıdem ve ihbar tazminatı alabilir mi?
    Sonraki İçerikİkinci el otomobil ticareti yapan bir mükellef nihai tüketiciden aldığı aracın satışında özel matrah uygulamasından faydalanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz