Ana Sayfa Muhasebe Basit Usul defter beyan bildirimi ne kadar sürede bir yapılır?

Basit Usul defter beyan bildirimi ne kadar sürede bir yapılır?

2059
0

SORU:

BASİT USULDE MÜKELLEFLERİ DEFTER BEYANA 3 AYLIK MI GÖNDERECEĞİZ DEFTER BEYANDA BAŞKA İŞLEM YAPILACAK MI SADECE GELİR GİDER KAYITLARIMI GİRİLECEK? (26.10.2018 14:08)

CEVAP:

486 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin 7 nci maddesinin üçüncü fıkrası gereğince, basit usule tabi mükelleflerin alış ve giderleri ile satış ve hasılatlarına ilişkin üçer aylık kayıtların, izleyen ayın sonuna kadar Sisteme kaydedilmesi gerekmektedir. Ancak, söz konusu Genel Tebliğin 499 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile değişik geçici 2 nci maddesi kapsamında, basit usule tabi mükelleflerin 30/4/2018 ve 31/7/2018 tarihine kadar kaydedilmesi gereken alış ve giderleri ile satış ve hasılatlarına ilişkin üçer aylık kayıtları 31/10/2018 tarihine kadar Sisteme kaydedilebilecektir. KAYIT GİRİŞİNDEN BAŞAKA İŞLEM YAPILMAZ.


Kaynak: İsmmmo soru-cevap bölümü
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Defter – Beyan Sistemi Basit Usul Gün Sonu Hasılatı Ekleme Nasıl Yapılır?

 

Defter – Beyan Sistemi Basit Usul Çoklu Belge Girişi Nasıl Yapılır?

 

Defter – Beyan Sistemi Basit Usul Belge Ekleme Güncelleme Silme İslemleri Nasıl Yapılır?

 

Defter – Beyan Sistemi Basit Usul Çoklu Belge Girişi Nedir?

 

Defter Beyan Sistemi Kullanılmaya Başlandı! Basit Usul Kalkmayacak!

 

İşletme sahibi olan kişinin vefatı halinde Gelir Vergisi beyanı nasıl verilir?

 

Yabancı paralar veraset intikal beyannamesinde hangi değer ile beyan edilecektir?

 

 

Önceki İçerikSezonluk ticari faaliyette her yıl açılış ve kapanış yapılacak mıdır?
Sonraki İçerikKooperatiflerdeki kurumlar vergisi avantajı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz