Ana Sayfa Muhasebe Bankadan gönderdiğimiz döviz alıcının hesabına 2 gün sonra geçerse arada fark olmaması...

Bankadan gönderdiğimiz döviz alıcının hesabına 2 gün sonra geçerse arada fark olmaması için alıcı hangi tarihli kuru kullanılacaktır?

972
0

Yurt içinde döviz olarak çalıştığımız bir firmamız bulunmaktadır. Firmaya ödemelerimizi döviz olarak yapmaktayız. Kayda ödeme yaptığımız (banka hesaplarımızdan çıkan) tarihe denk gelen merkez bankası alış kuru üzerinden hesaplayarak almaktayız. Ödeme bizim banka hesaplarımızdan ödemeyi yaptığımız gün çıkmaktadır ama karşı firmanın banka hesaplarına 2-3 gün sonra geçiyormuş, hesaplarına geç düştüğünden dolayı karşı firmada kayda kendi banka hesaplarına geliş tarihine göre kayda almaktadır. Bu durumdan dolayı firma ile kur farkından doğan tutarda mutabık olamıyoruz. Konu ile ilgili olarak doğru işlem nedir?

Doğru olan sizin bankadan havale yaptığınız tarihteki kurdur.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Faturadaki kur ile ödeme tarihi arasındaki kur farkı için fatura kesecek miyiz?

 

Faturayı TL Kestim, Ödemesini Döviz aldım. Kur Farkı oluşur mu?

 

Faturadaki döviz kuru için T.C. Merkez bankasının hangi günkü kur bilgisini alacağız?

 

Ödenmeyen döviz bakiyesi için yapılan kur farkı sonraki sene iptal edilir mi?

 

 

Önceki İçerikYurt dışına yapacağımız nakliye için dövizli fatura düzenlenebilir miyiz?
Sonraki İçerikSaat üzerinden kısmi süreli sözleşme yapılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz