Ana Sayfa Muhasebe Bankada bulunan dövizli hesaplarımızdaki kur farkı kar ve zararını muhasebede nasıl kayıt...

Bankada bulunan dövizli hesaplarımızdaki kur farkı kar ve zararını muhasebede nasıl kayıt altına alacağım?

868
0
Mükellefimin bankada bulunan dolar hesabında meydana gelen kur artışından doğan geliri banka hesabına nasıl yansıtabilirim?

Müşterinizin bankada bulunan döviz hesabı bilançoda yer alıyorsa geçici vergi dönemleri sonunda kur değerlemesi yapılır. Oluşan fark 646 veya 656 hesaba yazılır.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kur farkı kar ve zararını hangi hesapta takip etmeliyim?

 

Düzenlediğimiz kur farkı faturasını KDV beyannamesinde nasıl bildireceğiz?

 

2018 yılında yaptığımız ihracatın mal alımına ilişkin gelen kur farkı faturasını 2019 yılında yüklenilen KDV’de kullanabilir miyim?

 

Önceki İçerikTOBB’dan AB’ye çağrı
Sonraki İçerikİşveren tarafından personel adına ödenen poliçeler bordro hesaplanırken gelir vergisini etkiler mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz