Ana Sayfa Muhasebe Banka kredileri hesabı ile Uzun vadeli kredilerin anapara taksitleri ve faizleri hesabı...

Banka kredileri hesabı ile Uzun vadeli kredilerin anapara taksitleri ve faizleri hesabı arasındaki fark nedir?

4186
1

303 no.lu hesap ile 300 hesap arasındaki fark nedir?

300 hesap ile 303 hesap farklı tanımlar içerir. Tanımlar aşağıdadır.

Bankadan alınan kısa vadeli kredilerin ve Anapara taksitleri ve faizlerinin izlenmesi 303 hesapta yapılır.

300 hesap da sadece alınan kısa vadeli krediler takip edilir. 300 Banka Kredileri Hesabı, Banka ve finans kuruluşlarından sağlanan kredilerin takip edildiği bu hesap, kısa veya uzun vadeli olmalarına göre 300 Banka Kredileri ve 400 Banka Kredileri Hesaplarında izlenir.

300 Banka Kredileri Hesabı İşleyişi: Pasif Karakterli olan bu hesapta; alınan kısa vadeli kredilerin tutarları hesaba Alacak, Kredilerin ödenmeleri halinde hesaba Borç Kaydedilir. Envanter gününden itibaren bir yıl içinde ödenecek anapara taksitleri ile vadesi bir yıla düşen tutarlar 303 uzun Vadeli Kredilerin anapara taksitleri ve faizleri hesabının alacağına kaydedilirken aynı tutar 400 No.lu Banka Kredileri Hesabının da borcuna kaydedilir.

303 Uzun Vadeli Kredilerin Anapara Taksitleri ve Faizleri Hesabı: Vadelerine bir yıldan fazla süre bulunmakla birlikte uzun vadeli kredilerin, bilanço tarihinden itibaren bir yıl içinde ödenecek anapara taksitleri ile vadesi bir yılın altına düşenleri ve bunların tahakkuk ettiği halde henüz ödenmeyen faizlerini kapsar.

303 Uzun Vadeli Kredilerin Anapara Taksitleri ve Faizleri Hesabının İşleyişi: İşletmenin uzun vadeli borçlarından, bilançonun düzenlenme tarihini izleyen bir yıllık dönemde ödenecek olan taksitleri ve faizleri bu hesaba alacak, ödenmeleri halinde borç olarak kaydedilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSergi-Lütfi Özkök: Portreler
Sonraki İçerikHangi durumlarda avukatlık mesleğine kabul istemi ret olunur?

1 Yorum

  1. Kredinin çekildiği tarih itibariyle uzun vadeli olduğu bilinen ve 400 hesaba kaydedilen banka kredi borcunun yıl sonu itibariyle kısa vadeye düşen kısmının izlendiği hesap 303’tür.Fakat kredinin çekildiği tarihte aynı yıl içinde ödeneceği bilinen kredi borcunun izleneceği hesap 300 hesapta izlenir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz