Ana Sayfa Vergi Banka kanalı ile yapılan ödemeler için gider pusulası düzenlenmeli midir?

    Banka kanalı ile yapılan ödemeler için gider pusulası düzenlenmeli midir?

    E-Gider pusulası nedir? E-Gider pusulasını kimler kullanır? Banka dekontları gider pusulası yerine geçer mi?

    558
    0

    Banka ve ödeme kuruluşlarından yapılan ödemeler gider pusulası yerine geçer diye tebliğ yayımlanmıştı. Bu durumda şirket ortaklarından kiraladığı araçlar için her ay gider pusulası kesip Stopaj ve S.S. ile KDV ödüyorduk. Ödemeler banka aracılığıyla yapıldığından bu durumda gider pusulası kesmeden işlemlere devam edebilir miyiz? 

    Bankadan ödemesi kira için ayrıca Gider pusulası düzenlemez. Dekont Gider pusulası yerine geçer

    7338 SAYILI YASA İLE YAPILAN DÜZENLEMEYE GÖRE; VUK’un 234’üncü maddesinde Yapılan düzenleme ile, gider pusulasının düzenlenme zorunluluğunun bulunduğu durumlara açıklık getirilmekte ve belgenin düzenlenme süresinin de 7 gün olduğu açık bir şekilde ifade edilmektedir. Ayrıca, maddede öngörülen hallerde banka, ödeme kuruluşu ve PTT tarafından düzenlenen belgeler (dekont, alındı vb.) ile bu Kanun uygulamasında belge düzenleme yükümlülüğü bulunmayan kamu kurum ve kuruluşlarının tabi oldukları diğer ilgili mevzuat dahilinde düzenledikleri belgeler gider pusulası yerine kabul edilmekte ve bu hallerde mükellefler tarafından ayrıca gider pusulası düzenlenmemesi sağlanmaktadır. (7338 SK Md.23)


    BENZER İÇERİKLER

    Vergi mükellefi olmayan kişiden alınan kamyonet için gider pusulası düzenlenir mi?
    Elektronik gider pusulasına geçiş zorunlu mudur?
    E-Gider pusulasını kimler zorunlu olarak kullanmak zorundadır?

    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTasfiyeye giren şirketlerin tasfiye giriş beyanname verme sürelerinde bir değişiklik oldu mu?
    Sonraki İçerikE-birlik sistemi üzerinden yapılan sözleşme uzatımları için damga vergisi ödenmeli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz