Ana Sayfa Haberler Bakan Selçuk açıkladı: Avrupa’da birinci sıradayız

Bakan Selçuk açıkladı: Avrupa’da birinci sıradayız

861
0

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ‘’Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü’’ kutlamaları için düzenlenen etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk, kadınların ve kız çocuklarının profesyonel ve sosyal hayata daha fazla dahil edilmeye başlandığını belirtti.

Bu bağlamda 2002 yılında kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 45 iken, bugün bu oranın yüzde 83’lere yükseldiği açıklandı.

Bakan Selçuk, ayrıca şu gelişmelere değindi:

“2002’de yüzde 13 olan yükseköğretimde genç kızlarımızın okullaşma oranı ise 2017-2018 öğretim yılında yüzde 46,5’e yükseldi. Lisansüstü eğitim alanların yarıya yakını kızlarımızdan oluşuyor. Yüksek lisansta genç kızlarımızın oranı yüzde 39,3, doktorada da yüzde 42,6 olarak gerçekleşti. Bununla birlikte bilişim ve iletişim teknolojileri alanında lisans eğitimi görenlerin beşte biri (yüzde 21,7), mühendislik eğitimi alanların ise üçte biri (yüzde 28,7) kızlarımızdan oluşuyor.”

Ayrıca Türkiye’nin bu alanda birçok Avrupa ülkesini geride bıraktığı vurgulandı:

“Türkiye bu konuda da Avrupa ülkeleri dahil birçok ülkeyi geride bırakmış durumda. Teşviklerimizden desteklerimize her uygulamamızda kadınlarımıza sunduğumuz ayrıcalıklarımız sayesinde son 10 yılda, kadınlarımızın iş gücüne ilave katılım oranında Avrupa’da birinci sıraya yükseldik. 2007-2017 yılları arasında kadın istihdamını yaklaşık 3,4 milyon kişiyle yüzde 63 oranında arttırmış durumdayız. AB üye ülkeleri ve avro alanında ise aynı dönemde kadın istihdamı sadece yüzde 6,4 oranında artmıştır. AB üyesi 10 ülkenin kadın istihdamı azalırken, Türkiye kadın istihdamının arttırılmasında model ülke olmuştur. Yine aynı dönemde Almanya’da kadın iş gücü artışı 1 milyon 132 bin kişi, İngiltere’de 1 milyon 496 bin kişi olurken, Türkiye ise kadın iş gücünü 4 milyon 244 bin kişiyle yüzde 72 oranında arttırmış. Kadın iş gücüne katılma oranımız şu an yüzde 34,9 seviyelerinde. Hedefimiz 2023 yılına kadar kadınların iş gücüne katılım oranını yüzde 41 düzeyine çıkarmak.”

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGenel müdür şirketin vergi borçlarından sorumlu olur mu?
Sonraki İçerikFaturası sonradan gelen asansör bina maliyetine mi eklenir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz