Ana Sayfa Muhasebe Bahçe mobilyalarında da KDV 31.12.2018’e kadar %8 oldu mu?

Bahçe mobilyalarında da KDV 31.12.2018’e kadar %8 oldu mu?

2028
0
SORU
… Firmamız bahçe mobilyaları satmaktadır. Mobilya da KDV oranı 2018 sonuna kadar %8 olmuştur. Bizim satmış olduğumuz bahçe mobilyaları (hasır veya tahta masa ve sandalye veya hamak vb) için de KDV oranı %8 oldu mu? Yoksa işyeri ve konut içinde kullanılmayan bahçe mobilyaları KDV oranı %18 devam edecek midir? … (02.11.2018 09:21)
——————
CEVAP
Listede belirtilen mobilyalar için % 8 KDV uygulanır. Listedeki mobilyaları imal eden, toptan /perakende satan tüm mükellefler uygular. listede olmayan mobilyalara % 18 KDV uygulanır. Listeyi inceleyiniz.

Kaynak: İsmmmo Soru-Cevap Bölümünden alınmıştır.
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikTürkiye’deki bir şirkete verilen yurt dışı fuar organize hizmeti KDV’ye tabi midir?
Sonraki İçerikHukuki Uyuşmazlık Nedeniyle Ticari Defterler İncelenebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz