Ana Sayfa Mevzuat Bağlayıcı Tarife Bilgisi hangi yararları sağlar?

Bağlayıcı Tarife Bilgisi hangi yararları sağlar?

641
0

BTB’nin başlıca yararı, ithal edilecek eşyanın doğru tarife kodu hakkında kesinliği temin etmesidir.
Buna ek olarak, BTB, alan kişiye doğru tarife sınıflandırmasına göre yasal yükümlülükleriyle ilgili bilgiyi sağlar ve mükellefin vergiyle ilgili haklarının ve sorumluluklarının önceden bilinir olmasını temin eder.
Bunun yanında BTB, kişinin eşyasına uygulanacak gerekli izinler, kotalar ya da miktar kısıtlamaları hakkında bilgilenmesini/aydınlanmasını sağlayan bir bilgilendirme aracıdır.

Bu sebeple, gelecekte yanlış sınıflandırmadan kaynaklı hukukî ya da cezaî sorumlulukların doğmaması için, ithalatçılara ve ihracatçılara BTB almaları tavsiye edilmektedir.

Mükellefler, beyan formlarını sunduktan sonra, bu bilgiyle gümrük prosedürlerini güvenli bir şekilde yerine getirebileceklerdir.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikArazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelikle Gelen Değişiklikler ve Yapılan Düzenlemeler (Stajyer Av. Sezer Emre)
Sonraki İçerikYurtdışından firmamıza düzenlenen aracılık faturasına KDV ve Stopaj uygulayacak mıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz