Ana Sayfa Muhasebe Bağımsız olarak çalışan mali müşavirler SMMM şirketi kurup, yetkilisi olabilir mi?

    Bağımsız olarak çalışan mali müşavirler SMMM şirketi kurup, yetkilisi olabilir mi?

    Serbest olarak büro faaliyeti veren meslek mensupları ücretli olarak çalışamazlar. Çalışma alanı ne olursa olsun işverene bağlı çalışamaz.

    591
    0
    Kendi adıma SMMM bürom bulunmakta olup, gelir vergisi mükellefiyim. Aynı zamanda yeni kuracağım SMMM şirketinin ortağı ve müdürü olabilir miyim?

    SMMM şirketi kurabilir, yetkili olabilirsiniz. SMMM şirketi üzerinden de beyanname gönderebilirsiniz.


    Serbest olarak (bürosu olan) meslek faaliyetini sürdüren bir meslek mensubu bir firmada idari personel yöneticisi olarak SGK’lı görünürse, aynı firmaya mali müşavirlik hizmeti vermesi mümkün müdür?

    Serbest olarak büro faaliyeti veren meslek mensupları ücretli olarak çalışamazlar. Çalışma alanı ne olursa olsun işverene bağlı çalışamaz.

    Etiket : bağımsız, mali, müşavir, mükellef, büro, faaliyet, ücret, smmm, şirket, 

    Kaynak : İsmmmo

    Kategori: Muhasebe

    Alt Başlık: Serbest olarak büro faaliyeti veren meslek mensupları ücretli olarak çalışamazlar. Çalışma alanı ne olursa olsun işverene bağlı çalışamaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirketin yapmış olduğu taşeronluk hizmeti karşılığında teslim alınacak dairelerin inşaat bitiminde müteahhit firma tarafından satışının yapılması halinde vergilendirme
    Sonraki İçerikYıllara sari işi üstlenen adi ortaklıkta ortaklığı oluşturan şirketlerin birleşmesi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz