Ana Sayfa Denetim Bağımsız denetime tabi olacak şirketlere ait eşik değerler (Hadler) değiştirildi – 26...

Bağımsız denetime tabi olacak şirketlere ait eşik değerler (Hadler) değiştirildi – 26 Mayıs 2018

1320
0

Bağımsız denetime tabi olacak şirketler için belirlenen hadlerin yayınlandığı bakanlar kurulu kararı 26 Mayıs 2018 tarihli Resmi gazetede yayınladı

 

Bakanlar Kurulu Kararında belirlenen 1 ve 2 numaralı listede yayınlanan şirketler dışında kalan şirketler için eşik değerler (hadler)

1- Aktif toplamı 35 Milyon TL

2- Yıllık net satış hasılatı 70 Milyon TL

3- Çalışan sayısı 175 kişi

-Eşik değerlere tabi şirketler, bu kararda belirtilen üç ölçütten en az ikisinin eşik değerini art arda iki hesap döneminde aştığı takdirde izleye hesap döneminden itibaren bağımsız denetime tabi olur.

-Eşik değerleri aştığı için bağımsız denetime tabi şirket, art arda iki hesap döneminde üç ölçütten en az ikisine ait eşik değerlerin altında kaldığı ya da bir hesap döneminde bu ölçütlerden en az ikisine ait eşik değerlerin %20 veya daha fazla oranda altında kaldığı takdirde izleyen hesap döneminden itibaren bağımsız denetim kapsamından çıkar.

-Eşik değerlerin aşılıp aşılıp aşılmadığının belirlenmesinde; aktif toplamı ve yıllık net satış hasılatı bakımında şirketin tabi olduğu mevzuat uyarınca hazırlanmış olan son iki yıla ait finansal tablolar, çalışan sayısı bakımından ise son iki yıla ait ortalama çalışan sayısı esas alınır.

Diğer kriterler ve detaylara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Bağımsız denetime tabi şirketlere ilişkin bakanlar kurulu kararı için tıklayınız….


Kaynak: Resmi Gazete – 26.05.2018
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikKonkordato Komiserinin Niteliklerine Ve Alacaklılar Kurulunun Zorunlu Olarak Oluşturulmasına Dair Yönetmelik – 2.6.2018
Sonraki İçerikSGK Prim borcu 500.000 (beşyüzbin) TL kadarsa teminat istenmeyecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz