Ana Sayfa Denetim Bağımsız denetim kriterleri içinde sermaye tutarı var mıdır?

Bağımsız denetim kriterleri içinde sermaye tutarı var mıdır?

336
0

6.000.000 TL sermayeli bağımsız denetime tabi olmayan şirketimizin olağan genel kurulunda denetçi seçmemiz mecburi midir?

BAĞIMSIZ DENETİME TABİ OLMAYAN ŞİRKETLER DENETİCİ SEÇEMEZ. MECBURİYET VEYA İHTİYARİLİK YOK.

Bağımsız denetime tabi olmak için kayıtlı sermaye tutarı değil , Aktif toplamı çalışan sayısı kriterleri dikkate alınır. Bağımsız denetime tabi olma koşulları için aşağıdaki linkdeki yazıyı inceleyiniz.

https://turmob.org.tr/mevzuat/pratikBilgiler/f43009d4-3362-4e76-b971-885c231691ce/bagimsiz-denetime-tabi-sirketler—2022


Kaynak: İSMMMO, TÜRMOB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKur farkı faturası ihraç kayıtlı olarak düzenlenebilir mi?
Sonraki İçerikGüncel KDV oranları tablosu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz