Ana Sayfa Muhasebe Bağımsız Denetçiler 3 yıl içinde kaç kredi tamamlamak zorundadır?

Bağımsız Denetçiler 3 yıl içinde kaç kredi tamamlamak zorundadır?

540
0

Bağımsız denetçiler için sürekli eğitimin amacı nedir?

Sürekli eğitiminin amacı, etik kurallara uygun ve yüksek kalitede bağımsız denetim hizmeti sunulabilmesini sağlayacak mesleki bilgi ve becerilerin, ihtiyaç duyulan seviyede tutulması ve geliştirilmesidir.

Sürekli eğitim yükümlülüğü nedir?

Denetçilerin 3 yıllık dönem içerisinde en az 60 kredi temel mesleki konulardan olmak üzere 120 kredi karşılığı eğitimi tamamlama zorunluluğudur.

Yıllık olarak elde edilmesi gereken zorunlu kredi ne kadardır?

Temel mesleki konulardan her yıl en az 20 kredi karşılığı eğitimi tamamlamak zorunludur. Bunun dışında diğer kredilerin 3 yıllık dönem içeresinde olması kaydıyla hangi yıl edinildiği önemli değildir.

Temel mesleki konulardan yıllık elde edilmesi gereken 20 kredi karşılığı eğitimin belirli bir konudan alınma zorunluluğu var mıdır?

Mesleki konulardan herhangi birinde önemli değişiklik yapılmış olması halinde, Kurum yıllık zorunlu kredi miktarının belirli bir kısmının bu konulardan elde edilmesini zorunlu tutabilir. Ancak Kurum tarafından belirli bir konu zorunlu tutulmadığı sürece temel mesleki konuların herhangi birinden kredi elde edilmesi yeterlidir.

Temel mesleki konulardan 2018 yılında 60 kredi elde ettim. 2019 ve 2020 yıllarında temel mesleki konulardan kredi elde etmem gerekir mi?

Önceki yıllarda edinilen kredi miktarına bakılmaksızın her yıl temel mesleki konulardan en az 20 kredi karşılığı eğitimin tamamlanması gerekmektedir.

Etik Kurallar konusundan 5 kredilik eğitimi tamamladım. Bu yıl için temel mesleki konulardan ayrıca 20 kredi mi elde etmeliyim?

Etik kurullar konusu temek mesleki konular arasında bulunması nedeniyle etik kurallar konusundan alacağınız eğitim, hem 3 yıllık dönemde elde edinilmesi gereken 5 kredilik etik kurallar eğitimi için, hem de yıllık elde edilmesi gereken 20 kredilik temel mesleki konu eğitimi için dikkate alınır. Dolayısıyla 5 kredilik etik kurallar eğitimini tamamlamış iseniz 15 kredilik temel mesleki konu eğitimi ile o yılın 20 kredilik temel mesleki konu eğitimini tamamlayabilirsiniz.

3 yıllık dönem “her üç yılda bir” şeklinde ifade edilebilir mi?

3 yıllık dönem, her üç yıllık dönemi değil, her yıl önceki iki yıl ile birlikte dikkate alınan üç yıllık bir dönemi ifade eder. Örneğin 2018-2019-2020 yılları birinci üç yıllık dönem ise, ikinci üç yıllık dönem 2019-2020-2021 yıllarıdır.

Eğitim yöntemleri nelerdir?

 Eğitim yöntemleri; yüz yüze eğitim, uzaktan eğitim, işbaşı eğitimi, akademik çalışmalar ve diğer eğitim faaliyetlerinden oluşur. Diğer taraftan eğitim yöntemleri arasında sayılmamış olsa da mesleki gelişime doğrudan katkı sağladığı ileri sürülen faaliyetler, yapılacak başvuru sonucunda Başkanlık tarafından değerlendirilerek eğitim faaliyeti olarak kabul edilebilir.

 


Kaynak: KGK
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Karen Audit veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAlmanya’da sanayi üretimi Aralık 2019’da %3,5 azaldı
Sonraki İçerikİşverenler personellerine dövizli ödeme yapabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz