Ana Sayfa Muhasebe Bağımsız çalışan meslek mensupları derneklere üye olabilir mi? Üye olduğu dernekte SGK’lı...

Bağımsız çalışan meslek mensupları derneklere üye olabilir mi? Üye olduğu dernekte SGK’lı olarak çalışabilir mi?

747
0

Dernek kurulumu için izlenmesi gereken yol nedir ve vergi kaydı konusunda yapmamız gereken bir işlem olacak mıdır? Dernek kurulumda meslek mensubu olarak benim görev almam üye olmam sorun teşkil eder mi?

Dernekler Kira ve çalışanlar için ödenen ücretler den kesilen vergiler için muhtasar mükellefi olması gerekir.

İktisadi işletme olmadığı sürece vergileme olmaz.

Meslek mensupları her tür deneğe üye olabilir. Yasal bir engel yok.

Kendi adıma ofisimde mali müşavirlik hizmeti yapmaktayım. Aynı zamanda da sosyal statüde faaliyet gösteren bir kadın derneğinde yönetici-sekreter görevim bulunmaktadır. Derneğin Avrupa Birliği fonları ile bir vakıf aracılığıyla başka bir dernek ortağı olarak proje başvurusunda saha sorumlusu olarak ayda 10 gün 12 ay boyunca aylık 1.100 TL ücretli olarak görevli olacağım. Aslında gönüllü olarak bu bedeli de derneğe bağış olarak vereceğim. Fakat proje ile ilgili bu ücretin bordro ile dernek çalışanı olarak Sgk’ ya girişi istiyorlar. Proje son mülakatında bu durumu öğrendim. Mesleki açıdan bir sıkıntı olup olmayacağını konusunda ayrıntılı bilgi alabilir miyim?

Serbest çalışan meslek mensupları hangi konumda hangi kurumda çalışırsa çalışsın Bir işverene bağlı olarak çalışamazlar.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVergi levhası 01 Haziran 2020 gün sonuna kadar oluşturulmalıdır!
Sonraki İçerikHenüz Faturası Kesilmemiş Olsa Bile Kredi Kartı İle Yapılan Tahsilatlar KDV Beyannamesinde Bildirilecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz