Ana Sayfa Muhasebe Bağımsız çalışan mali müşavirler başka bir firmanın bünyesinde aynı anda bağımlı olarak...

Bağımsız çalışan mali müşavirler başka bir firmanın bünyesinde aynı anda bağımlı olarak çalışabilir mi?

1654
0

3568 sayılı meslek yasamıza göre serbest mali müşavir olarak faaliyet göstermekteyim. Serbest çalışan olarak kendi işimle iştigal ederken başka bir serbest mali müşavirin bünyesinde 4a SSK’lı olarak hizmet görebilir miyim?

Kendi bağımsız serbest çalışan faaliyetimi büro faaliyetimi kapatıp mali müşavir unvanı ile başka bir serbest mali müşavirin bünyesinde 4a SSK’lı olarak çalışma durumum olabilir mi?

Bu hizmet süreleri yeminli mali müşavirlik sınavına girebilmek için gerekli 10 yıllık hizmet süresinden sayılır mı?

 

Serbest çalışanlar bağımlı olarak hiç bir koşulda çalışamaz. Büronuzu kapatırsanız çalışabilirsiniz. Bağımlı ve bağımsız çalışma süresi 10 yıldan fazla olması halinde YMM sınavına girebilirsiniz.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

 

Bağımlı çalışan serbest meslek mensupları ayrıca mali müşavirlik hizmeti verebilir mi?

 

 

Bağımlı olarak çalışan mali müşavirler başka bir firmaya rapor düzenleyebilir mi?

 

 

Mali Müşavirlik şirketi ile farklı bir sektörde faaliyet gösteren başka bir şirket birleşebilir mi?

 

 

Önceki İçerikSabit kıymet satışından kaynaklanan kar özel fonlarda kaç sene kalır?
Sonraki İçerik28 Mart 2019 Tarihli ve 30728 Sayılı Resmi Gazete

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz