Ana Sayfa Muhasebe Bağımlı ve bağımsız çalışan mali müşavirlerin sigorta bildirimleri nasıl yapılır?

Bağımlı ve bağımsız çalışan mali müşavirlerin sigorta bildirimleri nasıl yapılır?

992
0

Anonim şirketinde bağımlı Smmm olarak çalışıyorum. Şirket bağımsız Smmm ile çalışmak isterse SGK çıkışım yapılmadan bağımlı olarak çalışmayı bırakıp işime devam edebilir miyim?

Bağımsız çalışan Smmm’ler 4b Bağ-kur sigortalısı, bağımlı çalışan smmm’ler 4a sigortalı çalışan statüsünde bildirilmelidirler.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Bağımlı Mali Müşavir kendi çalıştığı şirketinin birleşme raporunu yazabilirmi?

 

 

 

Bağımlı olarak çalışan mali müşavirler başka bir firmaya rapor düzenleyebilir mi?

 

 

 

YMM sınavına girebilmek için 10 yıllık serbest meslek çalışma süresi zorunlu mudur?

 

 

Önceki İçerikArtırma, Eksiltme ve İhale İlanları – 12.3.2019
Sonraki İçerikYatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği (Iıı-52.1)’Nde değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Iıı-52.1.C)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz