Ana Sayfa Vergi Bağımlı çalışan bir mali müşavir ticari faaliyette bulunabilir mi?

    Bağımlı çalışan bir mali müşavir ticari faaliyette bulunabilir mi?

    461
    0
    Defterini tuttuğum bir limited şirket hisselerinin tamamını yaklaşık 2 ay önce bir başkasına devretti. Alan kişiyi hiç tanımam. Problemli biri olduğu intibasındayım. Ücretimi istedim tehdit aldım. Şirketin eski ortağı ile 2008 yılında maliyeye giderek ortağı internet izleme şifresi aldı, şifre zarfını açmaksızın bana teslim etti. İnternet şifresi ile şifahi müsaadesine binaen şirketin hesaplarına girip bildirimlerde bulundum, interaktif vergi dairesi uygulamasından dilekçeler verdim. Şirketin şifresiyle maliye hesaplarına giriş yapmam benim için adli bir suç oluşturuyor mu? 

    Beyanname gönderme şifresinden başka alınan şifreler (internet vd. ve interaktif vd. şifresi) mükellefe aittir sizin bu şifreleri kullanmanız size sıkıntı yaratır. Kullanmamanızı öneririz.


    Bağımlı çalışan mali müşavirim. Farklı bir alanda danışmanlık şahıs şirketi açmak istiyorum. Bağımlı çalıştığım için, kendi şirketimin mali müşavirlik işlemlerini yapabilir miyim?

    Muhasebe işlemlerini yapabilirsiniz. Buna bir engel yok.

    Ancak serbest çalışmadığınız için Şifreniz yok. Beyanname gönderemezsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMal Değişim Sözleşmeleri
    Sonraki İçerikKGK-Denetim Kuruluşlarınca Yapılacak Yıllık Harç Ödemelerine İlişkin Duyuru

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz