Ana Sayfa Vergi Bağımlı çalışan mali müşavirler şirketlerinin beyannamelerini gönderebilir mi?

    Bağımlı çalışan mali müşavirler şirketlerinin beyannamelerini gönderebilir mi?

    499
    0

    SGK’lı çalıştığım firmanın Mali Müşaviri olarak beyannamesini imzalayabilir miyim?

     

    Bağımlı çalışan meslek mensupları SADECE bordrosuna kayıtlı oldukları TEK bir firmanın beyannamelerini göndermek üzere şirket adına VD den şifre alarak gönderebilir.

    İkinci bir firmanın beyannamelerini gönderemez. (Konu ile ilgili olarak 340 Seri nolu VUK Gn.Tb inceleyiniz )


    2021 Ocak itibari ile bir şirkette bağımlı smmm olarak işe başladım. İşe girişimi, kaşe talep formumu ve ücret dekontumu ismmmo ilgili birime e-posta attım. Bundan sonraki süreçte yapmam gerekenler nelerdir? Türmob sistemi üzerinden sözleşme girişi yapmalı mıyım?

    Bağımlı çalışanlar Türmob e-birlik sisteminden hizmet sözleşmesi yapmazlar.

    Şirketin beyanname ve bildirimlerini göndermek için şifre alınmadı ise oda dan alacağınız “oda kayıt” belgesi ile Şirket yetkilisi ile birlikte Vergi dairesine müracaat ederek şirket adına şifre alınması gerekir Şirketin önceden alınmış şifresi var ise bu işleme gerek yok Beyanname ve bildirimlere sizin bilgileriniz yazılır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTopraksız çiftçiye kiralık toprak verilecek, istemezse başka KİŞİ VEYA ŞİRKETLERE kiralama yapılabilecek
    Sonraki İçerikArabaların üzerine yapıştırılmak üzere hazırlanan logo teslimleri reklam hizmetleri kapsamında mı değerlendirilmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz