Ana Sayfa Vergi Bağımlı (bordrolu) çalışan SMMM’ye ödenmesi gereken asgari bir ücret var mı?

    Bağımlı (bordrolu) çalışan SMMM’ye ödenmesi gereken asgari bir ücret var mı?

    298
    0

    Bağımlı çalışan SMMM’nin en az bordrosunu ne kadardan yapmalıyız? 2023 yılında, onun da belli bir tarifesi ve rayiç bedeli gibi bir liste, tarife cetveli varmıdır?

    SMMM faaliyetinin 4/a çalışanı olarak yapılması halinde kendisine ödenecek ücretin asgari ücret tarifesi bulunmamaktadır.
    SMMM ve YMM faaliyetlerine ilişkin asgari ücret tarifesi bulunmaktadır.

    Şu halde 4/a çalışanı olarak istihdam edilen bu kişinin 2023 yılı için belirlenen işçi ücreti asgari ücretinden düşük olamayacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMuhasebe Programı ile ilgili Yıllık Kiralama ücreti hangi hesapta kaydedilmesi uygun olur?
    Sonraki İçerikEsnafın Halkbank’a olan düşük faizli kredi borçları 6 ay ertelendi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz