Ana Sayfa SGK Bağ-Kur’lu kapsamında olan bir kişi 4a’lı olarak işe girdiğinde 6111 sayılı kanunun...

    Bağ-Kur’lu kapsamında olan bir kişi 4a’lı olarak işe girdiğinde 6111 sayılı kanunun getirdiği teşviklerden yararlanabilir mi?

    1560
    0
    Bağ-Kur’lu kapsamında olan bir kişi 4a’lı olarak işe girdiğinde 6111 sayılı kanunun getirdiği teşviklerden yararlanabilir mi?

    4a sigortalısı olarak çalıştığı işyerinde e-sgk işveren sistemi teşvik sorgulama kısmından bu işçinin teşvik sorgulaması yapılır ve 6111 sayılı teşvik yeşil ise uygulanır. 

    4b li olması bir engel teşkil etmemektedir.


    Büro işletiyorum. Kazancım çocuğumun bakıcılık hizmetini ödemeye yeterli gelmiyor. Sigortanın bakım desteğine başvurdum onun için de 4A hizmete bağlı şartı olduğunu, birçok kişinin kendilerini aynı zamanda sigortalı gösterip bu destekten faydalandıklarını belirttiler. Benim bu konuda ofis işletirken aynı zamanda kendi yerimde sigortalı gözükme gibi veya bu işin başka bir yolu var mıdır? 
    Bağımsız çalışanların sosyal güvenliği 4b kapsamında olmaktadır. Bir iş yerinde 4a sigortalılık kapsamına dahil olamazlar.

    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHasılat Paylaşımı yöntemi ile müteahhide teslim edilen arsa için KDV hesaplanacak mı?
    Sonraki İçerikBasit usule tabi olan işletmeler SGK dosyası açabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz