Ana Sayfa Muhasebe Bağ-Kur Primlerini Kısmen İhya edebilir miyim?

Bağ-Kur Primlerini Kısmen İhya edebilir miyim?

1035
0

2008 yılında şirket ortağı 4b’li olması gerekirken yapılmadı. 2008-2018 arasında 4a terkin işlemi yapılıp 4b tescili yapıldığında (şimdiye kadar ödenen toplam prim günü 9079 ) emeklilik için prim gününe ihtiyacı olmadığı için çıkacak BAĞ-KUR prim borcunun bir kısmını ödemeyip 4b prim gününü sildirmemiz mümkün olur mu? Eğer mümkünse de hangi yıllardan vazgeçmek avantajlı olur? Bir de başka bir şirkette 4a’lı olarak çalışırken şirket ortağı olduğu için 4b den de prim ödeyebilir mi?

Öncelikle BAĞ-KUR ihya işlemi kısmi olarak yapılamamaktadır. İhya işlemi yapıldıktan sonra kişinin yaş, süre ve prim ödeme gün sayısını dikkate alarak hesaplamalarınızı yeniden değerlendirin. Yaştan emekliliği de değerlendirin.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yaşlılık Toptan Ödemesi Alanlar İhya Yapabilirler mi?

 

 

 

7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu’na Göre, SGK Yapılandırmaları Bozulanlara Yeni Hak Tanındı

 

 

 

Sgk emeklilik için prim ödeme gün sayısını tamamlama kriterleri nelerdir?

 

 

Önceki İçerik2018 yılında yurt içinde ikamet eden 24 milyon 999 bin kişi seyahate çıktı
Sonraki İçerikOns altın 10 ayın zirvesinde

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz