Ana Sayfa SGK Bağ-Kur kapsamında olan bir kişi 4a’lı olarak bir iş yerinde çalışmaya başlarsa...

    Bağ-Kur kapsamında olan bir kişi 4a’lı olarak bir iş yerinde çalışmaya başlarsa SGK teşviklerinden faydalanabilir mi?

    565
    0

    BAĞ-KUR’lu olan 30.11.2021 tarihinde iş yerini kapatan eski vergi mükellefini iş yerimizde SGK ‘lı olarak çalıştıracağız. Sistemde üzerinde son 6 ay içerisinde SGK’sı olmadığı ve ortalamamız yettiği için 6111 Kanun Teşviki kabul etmektedir. Son 6 aydaki çalışması 4B ‘de mevcut olması teşvikten yararlanmasına engel midir?

    İşe alındığı tarihten önceki altı aylık dönemde Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmiş olan aylık prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı olmaması denilmektedir.


    BENZER İÇERİKLER

    Defter beyan sistemine SGK teşvikleri kayıt edilir mi?

    Sigortasız işçi çalıştırma halinde SGK teşviklerinden yararlanamama ile ilgili açıklamalar

    Potansiyel SGK teşvik sorgulaması nasıl yapılır?

    Aynı işverene birden fazla işe giriş çıkış yapan personel 6111 sayılı SGK teşvikinden ne…

    Engelli personeller SGK teşviki alabilir mi?

    SGK teşvik sorgulamasında yaptıktan sonra firmalar istediği teşvik türünden personel girişi yapabilir mi?


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKurumlar Vergisi Tevkifat Oranları
    Sonraki İçerikKooperatif ve üst kuruluşlarının genel kurul toplantılarının usul ve esasları ile bu toplantılarda bulundurulacak bakanlık temsilcisinin nitelik ve görevleri hakkında yönetmelik – 14.01.2022

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz