Ana Sayfa Vergi Ba formunda serbest meslek makbuzu hangi tutar üzerinden bildirilir?

    Ba formunda serbest meslek makbuzu hangi tutar üzerinden bildirilir?

    667
    0

    Alınan serbest meslek makbuzu, Form Ba hangi tutar üzerinden bildirilir?

    KDV Hariç tutar B formuna yazılır.

    Bir AŞ mükellefim var Facebook Ireland ltd üzerinden fatura alıyor. Bunların kdv 1-kdv 2 ve stopaj beyanı konusunda tereddütler. Ba bs- göstereceğim aşan faturalar var nasıl beyan etmeliyim?

    Aldığınız faturalar Hizmet faturası ise (2) nolu KDV beyannamesi verilecektir.

    Mal faturası ise gümrük hattında KDV ödenir.

    Alınan fatura limitleri aşması halinde B formunda beyan edilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGeçen yıl 38 tonla en büyük altın üretimi gerçekleştirildi
    Sonraki İçerik2020 yılı Eylül ayında reel kesim güven endeksi bir önceki aya göre 0,9 puan azalarak 105,3 seviyesinde gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz