Ana Sayfa Muhasebe B formunda fatura üzerindeki hangi tutarlar beyan edilir?

    B formunda fatura üzerindeki hangi tutarlar beyan edilir?

    565
    0

    Şirkete ait igdaş faturasında yuvarlama farkı olduğu için kdv matrahı ile yuvarlama farkından dolayı ödenecek tutar arasında 1 TL fark çıkmaktadır. Bu sebeple ba formunda KDV matrahını mı yoksa yuvarla düştükten sonra kalan matrahımı beyan etmeliyiz?

    Ba formuna KDV hariç tutar ne ise o yazılır. Fatura toplamında KDV çıkartılır. Kalan tutar yazılır.

    İç Piyasaya Ambalaj Poşet (market poşeti değil) ve Malzemeleri alım satımını yapan Bilanço usulu mükellefim için Gekap verilmez diye biliyorum doğrumu (Gerçi Ambalaj imalatçıları diyor ama alım satımını yapan da muaf mı?) benden önceki meslektaşım Ekim Aralık 2019 dönemi için Gekap beyanı vermiş boş olarak. Eğer doğru biliyorsam GEkap kapanış dilekçesi vermeli miyim?

    Gekap beyannamesi 6 ayda bir verilir. 2. altı ay gekap beyannamesi 31/01/2021 tarihine kadar verilecektir.

    Ambalaj malzemesi satanlar beyanname vermez GEKAP ile ilgili detaylı bilgi için (kapanış işlemleri) aşağıdaki linkde bulunan rehberi inceleyiniz.

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1738/Mevzuat-Dosya/01072020-gekap-rehberi.pdf


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMeslek mensupları irtibat bürosu kurabilir mi?
    Sonraki İçerikİnternet üzerinden satılan Gümüşler için düzenlenecek faturada KDV oranı ne olmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz