Ana Sayfa İstatistik Azerbaycan’ın 2019 ithalat ve ihracat faaliyetleri

Azerbaycan’ın 2019 ithalat ve ihracat faaliyetleri

782
0

Azerbaycan’ın 2019 ithalat ve ihracat faaliyetleri

Azerbaycan İstatistik Komitesi’nin yayınladığı verilere göre, Ocak-Eylül 2019’da Azerbaycan Cumhuriyeti’ndeki tüzel ve gerçek kişilikler, dünyanın 186 ülkesindeki ortakları ile ticari faaliyette bulunmuş, 113 ülkeye mal ihracat edilmiş ve 177 ülkeden ithalat yapmıştır.

Gümrük idarelerinde istatistiksel olarak tahmin edilen ihraç edilmiş ham petrol ve doğal gazın değeri dikkate alındığında, ülkenin dış ticaret cirosu, ihracat değeri de dahil olmak üzere Ocak-Eylül 2019 arasında 24837,2 milyon ABD doları olmuştur.

Bu dönemde, değeri -1413,1 milyon ABD doları olan petrol dışı ürünler, fiili olarak %17,1, reel olarak geçen yılın aynı dönemine göre %12,1 oranında ihraç edilmiştir.

Malların ihraç edildiği ülkeler: İtalya %28,5, %14,8 – Türkiye, %7,2 – İsrail, %5,5 – Hindistan, %4,9 – Almanya, %4,7 – Çin %3,6 – İspanya, %3,4 – Rusya, %3,0 – Fransa, %2,9 Çek Cumhuriyeti, %2,8 – Gürcistan, %2,6 İngiltere, %2,4 – Portekiz, %1,9 – Ukrayna ve geri kalan diğer ülkeler %11,8.


Kaynak: Azerbaycan İstatistik Komitesi / Link: https://www.stat.gov.az/news/index.php?id=4414
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMotorlu taşıtlar vergisini kimler gider yazabilir?
Sonraki İçerikİşverenlerin olası bir acil durum olasılığına karşın iş yerlerinde yapması gerekenler nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz