Ana Sayfa Muhasebe Ayrıldığım SMMM şirketinin benimle çalışmak isteyen müşterisi ile sözleşme yapabilir miyim?

Ayrıldığım SMMM şirketinin benimle çalışmak isteyen müşterisi ile sözleşme yapabilir miyim?

1267
0
Meslek yasamızda yer alan haksız rekabet ile ilgili bir konuda yardımınızı rica ediyorum. Şöyle ki; Mali Müşavirlik ofisinde bağımlı meslek mensubu olarak çalışmakta iken 1 Nisan 2017 de oradan ayrılarak 2 Ağustos 2018’e kadar başka bir Yeminli Mali Müşavirlik şirketinde çalıştım.
Yeminli Müşavirlik şirketinden de 2 Ağustos 2018 de ayrıldım.
2019 itibari ile kendi büromun açılışını yaparak mesleği Serbest olarak icra edeceğim.
2017 yılında ayrıldığım müşavirlik firmasının müşterisi benimle çalışmak isteğinde bulunuyor. Eğer kabul edersem 1 Nisan 2017 de ayrıldığım Smmm şirketine karşı HAKSIZ REKABET etmiş olur muyum ?

Eski çalıştığınız SMMM şirketinden ayrıldıktan 2 tam yıl sonra oradaki müşterilerden iş kabul edebilirsiniz.

 


Kaynak: İsmmmo.org.tr
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDefter beyan sisteminde muhtasar beyannamedeki ödemeler tablosuna yurt içi kira ödemeleri nasıl yazılacaktır?
Sonraki İçerikAhşap hurdası KDV tevkifatına tabi midir? Oranı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz