Ana Sayfa Vergi Ayni tarihe ve aynı firmaya 5.000 TL e-Arşiv 1000 TL kağıt fatura...

    Ayni tarihe ve aynı firmaya 5.000 TL e-Arşiv 1000 TL kağıt fatura düzenlenebiliyor mu?

    261
    0

    Ayni tarihe ve aynı firmaya 5.000 TL e-Arşiv, 1.000 TL kağıt fatura düzenlenebiliyor mu ?

    Aynı tarihe ve aynı vergi kimlik numarasına;

    VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 509)’NDE DEĞİŞİKLİK

    YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 535)
    MADDE 4 – Aynı Tebliğin “IV.2.4.3. e-Arşiv Fatura Olarak Düzenlenme Zorunluluğu Getirilen Diğer Faturalar” başlıklı bölümünün birinci fıkrasında yer alan “30 Bin TL’yi (vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil toplam tutarı 5 Bin TL’yi)” ibaresi “5 Bin TL’yi (vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından Kanunun 232 nci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen, işlemin gerçekleştiği yıla ait, fatura düzenleme zorunluluğuna ilişkin tutarı)” şeklinde değiştirilmiştir.

    2022 YILI FATURA DÜZENLEME SINIRI 2.000 TL’dir

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik28.2.2022 tarihinde çıkan çalışanın sigorta pirim gününü kaç gün göstermemiz gerekiyor?
    Sonraki İçerikKuru temizleme firmaları temizledikleri ürünleri müşterilere teslim ederken kullandıkları jelatin (poşet) için GEKAP beyannamesi vermek zorunda mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz