Ana Sayfa Mevzuat Ayni sermaye olarak şirkete koyulacak olan değerlerin tespitini nasıl yapacağız?

Ayni sermaye olarak şirkete koyulacak olan değerlerin tespitini nasıl yapacağız?

682
0

Yeni kurulan ve 2020-Şubat ayı içerisinde tescil ilanı yapılan anonim şirketin iç yönergesini genel kurula sunarak ne zaman tescil ettirmeliyim. 2021 olağan genel kurulun da yapmam da bir sakınca var mıdır?

Genel kurulu yapılma esasları iç yönergesi yeni kurulan şirketlerde ilk yapılacak genel kurulda (olağan veya olağanüstü) görüşülüp kabulü gerekmektedir. Aksi halde ticaret sicilinde tescil işleminiz yapılmayacaktır.

 

Limited şirket ortağı, sermaye artırımına giden şirketin artırılan sermayesinin tamamını gayrimenkulünü şirkete koyarak karşılamak istiyor. Gayrimenkul şirketin aldığı kredi karşılığında bankaya teminat olarak gösterilmiştir. Burada yapmamız gereken işlemler nelerdir?

Ayni sermaye olarak konulacak değerlerin üzerinde takyidat olmaması gerekir.

Bu bahsi geçen konu takyidattır ve ayni sermaye olarak kon olup tescili mümkün olamayacaktır. Ayrıca ayni sermaye konulacak değerlerin tespiti mahkemece atanmış bilirkişilerce değerlenip mahkememin de kararı gerekecektir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHollanda’da işsizlik oranı Ocak 2020’de %3,0 oldu
Sonraki İçerikEuro bölgesinde yılık enflasyon Ocak 2020’de %1,4 oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz