Ana Sayfa Çalışma Hayatı Aynı işverenin başka bir şubesine geçen kişi için zorunlu BES’e tekrar girişi...

Aynı işverenin başka bir şubesine geçen kişi için zorunlu BES’e tekrar girişi yapılmalı mıdır?

Aynı işverenin başka bir şubesine geçen kişi için zorunlu BES’e tekrar girişi yapılmalı mıdır?

2102
0

Aynı işverenin farklı şubelerine 16 kodla nakil olan işçilerin bireysel emeklilik durumları nasıl olacaktır. İlk işyerinde sistemden çıkış yapılmıştı. Şubeye geçince bes sistemine tekrardan giriş yapılmalı mı?

Çalıştığı iş yerinde mevcut Otomatik BES sözleşmesi bulunan çalışanın iş yerini değiştirmesi durumunda, yeni iş yeri Otomatik Katılım Sistemi’ne geçmişse, çalışanın sözleşme süresi, birikimi ve getirisi yeni iş yerindeki bireysel emeklilik sözleşmesine aktarılır ve herhangi bir kesinti uygulanmaz.

Yeni iş yerinde Otomatik Katılım Sistemi’ne geçiş yapılmadıysa çalışanlar, eğer talep ederlerse önceki iş yerinde düzenlenmiş sözleşme kapsamında, katkı payı ödemeye devam edebilirler.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTicari defterler nasıl tutulmalıdır?
Sonraki İçerik27103 sayılı kanun kapsamında işe alınan personel istifa edip işten çıkarsa SGK teşviklerinin geri alınması gibi bir durum var mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz