Ana Sayfa SGK Aynı işverene ait farklı bir şirkete devirleri yapılacak olan personellerin çıkış kodu...

    Aynı işverene ait farklı bir şirkete devirleri yapılacak olan personellerin çıkış kodu ne olmalıdır?

    SGK teşviklerinden yararlanabilmek için sorgulama

    679
    0

    Şahıs firması üzerinden sigortalı olan personellerimizi yeni açmış olduğumuz aynı şahsa ait limited şirket üzerine hangi kod üzerinden yapılması gerekir?

    İşyeri bildirgesi, sigortalı çalıştırılan bir işin veya işyerinin devri halinde, yeni işveren tarafından, en geç işin veya işyerinin devralındığı tarihi takip eden on gün içinde işyerinin işlem gördüğü Kurumun ilgili ünitesine gönderilecektir. 

    Devir veya intikal nedeniyle düzenlenen işyeri bildirgesine istinaden ayrıca işyeri dosyası tescil edilmeyecek, işlemlerin eski işyeri numarasından devam ettirilebilmesi için, devir veya intikale ilişkin gerekli değişiklikler tescil kütüklerine kaydedilecektir.

    SGK tescili yeni yapılan ve yem satışı yapan işyeri 1 kişi çalıştıracaktır. İŞKUR teşviklerinden yararlanabilir mi? 

    E-SGK İşveren sistemi / teşvik sorgulama bölümünden işçinizin T.C. kimlik numarasını girerek hangi teşviklerden yararlanabileceğinizi sorgulayabilirsiniz.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-Defter sistemine yüklenen defter beratlarında sonrasında düzeltme yapılır mı?
    Sonraki İçerikNihai tüketiciden alınan ürünler için gider pusulası düzenlenmeli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz