Ana Sayfa Vergi Aylık olan muhtasar ve prim beyannamelerini 3 aylığa nasıl çevirebiliriz?

    Aylık olan muhtasar ve prim beyannamelerini 3 aylığa nasıl çevirebiliriz?

    714
    0

    Muhsgkda işçinin eksik gün nedenlerinde 28 ve 29 Pandemi ücretsiz izin kodları yok.

    Temmuz ayı için işveren sisteminden giriş yaptığımız ve İŞKUR’dan ödemeleri yapılan işçilerin eksik gün nedenini nasıl gireceğiz. BDP programımız güncel. Ayrıca eksik gün nedeni 01 istirahat olmadığı halde istirahat halinde çalışmamıştır ibaresi evet veya hayır olarak işaretlemeden beyanname kaydetmiyor. Ne yapmamız gerekiyor?

    Muhaphb de işaretlenmemiş kutucuk kalmaması gerekmektedir. İstirahatli işçiniz yok ise hayır diye işaretlemeniz gerekmektedir. 28/29 kod girilmemesine ilişkin yetkililerle görüşüldü.

    Muhsgk birleşimi ile alakalı 3 aylık mükellefiyetlerimizi aylık mükellefiyet olarak değiştirmek zorunda mıyız?

    Konu ile ilgili, olarak GİB yayımladığı duyuru aşağıdaki linktedir. İnceleyiniz. https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1812/Mevzuat-Dosya/11082020-Muhtasar-ve-Prim-Hizmet-Beyannamesi-Duyurusu.pdf


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÇiftçi Kayıt Sistemi’ne kaydını yaptıramayan çiftçiler için müracaat süresi 1 Eylül’e kadar uzatıldı
    Sonraki İçerikTütün Mamulleri, Makaron, Yaprak Sigara Kâğıdı ve Alkollü İçkilerde Ürün İzleme Sistemi Uygulama Genel Tebliği Taslağı hazırlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz