Ana Sayfa Muhasebe Aylık muhtasar prim beyanında bulanacağını beyan eden mükellefler vergi bildirimlerini 3 aylık...

    Aylık muhtasar prim beyanında bulanacağını beyan eden mükellefler vergi bildirimlerini 3 aylık olarak bildirebilir mi?

    546
    0

    Bir mükellef için ocak ayında muhsgk beyannamesinden dolayı aylığa dönmek için dilekçe verilmesi gerekiyor denildiğinden dilekçe verdik muhtasar beyannamesini aylığa döndürdük. Vergiler de aylık beyan edildi. Çalışan sayısı 3 kişi. Temmuz ayında sadece beyannamede çalışanlara ilişkin detay kısmı beyan edip, vergileri eylül ayı beyannamesinde toplu olarak temmuz-ağustos-eylül vergilerini kapsayacak şekilde 3 aylık beyan edebilir miyiz?

    Beyanname verme işlemi için aylığa dönmüş iseniz; beyannameyi aylık vereceksiniz 3 aylık verilemez.

    Bürokratik işlemler için VD ile görüşünüz. Ayrıca aşağıdaki linki inceleyiniz. https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1812/Mevzuat-Dosya/11082020-Muhtasar-ve-Prim-Hizmet-Beyannamesi-Duyurusu.pdf

    Muhtasar prim beyannamesinde birden fazla teşvik olan personel için ayrı satırlarda teşviki belirterek yapıyoruz. Ancak sistem hata veriyor bu iki teşvik için nasıl beyanname gönderebilirim?

    Hatanın nedeni muhaphb’de yazılıyor. Verilen hata teşvikten yararlanamaz ise teşviki kaldırmanız gerekir ya da emin iseniz kontrollerinizi yaptıysanız sgk’ya itiraz edip sorunu öğrenmeniz gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGüven endeksi hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde yükselirken inşaat sektöründe düştü
    Sonraki İçerikTurizm İşletmesi Belgeli Konaklama Tesislerine Bisiklet Dostu Konaklama Tesisi Belgesi Verilmesine Dair Tebliğ Yayınlandı 25.08.2020

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz