Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ayın tamamında kısa çalışma ödeneğinden faydalanan personel için SGK eksik gün bildirim...

    Ayın tamamında kısa çalışma ödeneğinden faydalanan personel için SGK eksik gün bildirim kodu ne olmalıdır?

    Kısa çalışma ödeneğinin SGK kodu nedir?, Uzatılan KÇÖ uygulamasında Kısa çalışma süresini uzatabilir miyiz?, Kısa çalışma süresi nedir?

    719
    0

    Son uzatılan KÇÖ ile ilgili olmak üzere; mart ayında ilk başvurumuzda personellerimiz 45 saat çalıştırılmayacak olarak beyan etmiştik. Zamanla açılan departmanlarımızda bu süreyi 27, daha sonra 30 saate kadar düşürdük. KÇÖ uzatmalarında çalıştırılmayacak saat artırılamaz diyor. Bizim baz almamız gereken saat ilk başvuru yaptığımız saat midir?

    İlk başvuruda aranan 1/3 oranında çalıştırma koşulu sonraki uzamalarda dikkate alınmamakta olup normal çalışmanın altında kalan mevcut çalışma saatlerinizi oran excel tablosu ile bildirmeniz yeterli olacaktır.

    30 gün kısa çalışma ödeneğini alan işçinin eksik nedeni 18 kod kısa çalışma ödeneği olarak mı bildirilmelidir?

    18 kçö olmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKısa çalışma ödeneği alan personeli işten çıkartırsak bu destek faizi ile beraber gelir alınır mı?
    Sonraki İçerikDüzenlenmiş olan e- irsaliye iptal edilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz