Ana Sayfa SGK Ayda bir gün rapor alan personelimizi sigorta bildiriminde 30 gün göstermek zorunda...

Ayda bir gün rapor alan personelimizi sigorta bildiriminde 30 gün göstermek zorunda mıyız?

695
0

İşyerimizde çalışan işçilerimizden bazıları ay içerisinde en az 1 kere 1 veya 2 günlük rapor alıyorlar ve artık suiistimal ediyorlar. Biz bu personellerimizi rapor bildirim panelinde çalışmamıştır şeklinde işaretleyip onaylıyoruz.  1 veya 2 gün raporlu personeli 30 gün göstermek zorunda mıyız?

Yasa hükmü uyarınca sigortalılara, ilk iki gün için geçici iş göremezlik ödeneği verilmemektedir. İşverenlerin ne istirahat süresinin ilk iki gün için, ne de tüm istirahat süresince ücret ödeme ve sigorta günü bildirme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Ancak işçilerin eksik gün bildirimleri çalışmadıkları ayların kaç gün olduğuna göre değişmektedir. Örneğin ay 28 gün olduğunda eksik gün 1 olunca 27 günlük ücret tahakkuk etmektedir. Raporlar mutlaka onaylanmalı böyle durumları yaşadığınız işçiyle maktu ücret üzerinden anlaşma yapılmamalıdır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSerbest meslek faaliyeti gösteren mimarın proje çizimi için firmalara düzenleyeceği makbuzda stopaj kesintisi olacak mıdır?
Sonraki İçerikOtel ve konaklama faaliyetinde bulunan firmalar Turizm payı beyannamesi vermek zorunda mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz